Na těchto webových stránkách využíváme soubory cookie které nám pomáhají při poskytování služeb.
Používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním cookies ukládaných na Vašem zařízení.
26-04-2023
Čo je zdravé, môže byť aj veľmi chutné! Toto spojenie jednoznačne platí aj pre jablkový sypaný koláč, ktorý chutí jednoducho božsky. Navyše vďaka tomu, že sú na jeho prípravu použité jablká a proteín, je tiež zdravý. Tak hurá na jeho prípravu!
V našom fitness recepte sa okrem iného dozviete, aké prínosy majú jablká pre ľudský organizmus.
Jabĺk sa v Českej republike každoročne zožne približne 200 000 ton, preto ich často považujeme za všedné a bývajú veľmi podceňované. Pritom obsahujú toľko skvelých vitamínov a minerálov. Navyše dokážu na veľmi dlhú dobu zasýtiť.
Prečo by sme ich nemali podceňovať? Majú významný zdravotný a dietetický prínos. Až z 80 % obsahujú vodu a zvyšok sú cenné látky. Okrem vitamínov (A, B, C, E) to sú aj minerály (vápnik, železo, fosfor, horčík, draslík) a ďalšie cenné látky ako antioxidanty, nenasýtené mastné kyseliny, vláknina a karotén.
Jablká dokážu regulovať chod telesných orgánov a krvný obeh, posilňovať imunitný systém a stabilizovať hladinu cukru v krvi. Hlavným zdrojom týchto látok je šupka, z toho dôvodu je lepšie jesť jablká nelúpané. V kombinácii s proteínmi sú jablká skvelým zdrojom živín a energie! Proteín je navyše ideálny aj na chudnutie.
O jablkách by sa určite dalo napísať niekoľko kníh, ich zdravotný prínos je totiž nevyčísliteľný. My sa ale poďme žmurknúť na samotný fitness recept!
Recept je veľmi jednoduchý a na jeho prípravu potrebujete suroviny, ktorý má pravdepodobne každý z nás doma. A ak nie, nájdete ich v každom bežnom obchode. Proteínový prášok navyše zakúpite z pohodlia domova na našom e-shope. Nájdete u nás prírodný proteínový prášok ideálny pre vašu proteínovú diétu. Čo vám teda nesmie na prípravu tohto lahodného koláča chýbať?
Cesto
Drobenka
Pripravte si všetky suroviny a cesto a rozmixujte vločky na ovsenú múku. K vločkám následne pridajte zvyšok ingrediencií a podľa potreby dolejte vodu. Všetko premiešajte a hotové cesto prelejte do formy a po celej ploche rozvrstvite jabĺčka.
Záverečne zasypte škoricou podľa chuti. Koláč sa pečie veľmi krátko, stačí formu umiestniť do rúry na 15 minút. Medzitým zmiešajte ingrediencie na posýpku. Môžete k nim pridať med alebo sirup na dosladenie. Takmer upečené cesto vyberte z rúry a výslednú posýpku naň naneste. Koláč opäť vložte do rúry aspoň na ďalších 20 minút, kým omrvinka nezezlátne.
Prajeme dobrú chuť a nech vám koláč zostane aspoň do druhého dňa!